Πολλές φορές οι άνθρωποι υποφέρουν χρόνια από κάποιο γεγονός που τους πλήγωσε, τους τραυμάτισε  ή τους προκάλεσε κάποιο μικρό ή μεγαλύτερο σοκ.

Αυτό μπορεί να έχει προκληθεί από ένα χωρισμό, ή από κάποιο ξαφνικό γεγονός, ή σε άλλες περιπτώσεις μπορεί να είναι μία χρόνια κατάσταση, όπου ο άνθρωπος υποφέρει από θλίψη επειδή κάτι συγκεκριμένο του λείπει. Π.χ. Έχω συναντήσει ανθρώπους που νιώθουν δυνατό συναισθηματικό πόνο από την έλλειψη συντρόφου.

Όποια κι αν είναι η αιτία που προκαλεί στον άνθρωπο συναισθηματικό πόνο, είναι απολύτως απαραίτητο να αντιμετωπιστεί και να απαλλαγεί ο άνθρωπος από αυτόν.

Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται να γίνει αυτό, είναι ότι αυτή η κατάσταση κι αυτό το αρνητικό συναίσθημα μακροχρόνια εκδηλώνεται στο σώμα και δυστυχώς εξελίσσεται σε πολύ σοβαρές ασθένειες  καθώς αναφέρει  και αναλύει η ΛΟΥΙΖ ΧΕΙ σε κάποιο από τα βιβλία της. Εξάλλου σήμερα όλοι οι επιστήμονες που ασχολούνται με τον άνθρωπο πιστεύουν ότι σχεδόν όλες οι ασθένειες , έχουν ψυχοσωματικά αίτια.

Άλλος ένας πολύ σοβαρός λόγος για τον οποίο είναι απαραίτητο να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά ο συναισθηματικός πόνος, είναι  ότι  τίποτα καλό δεν μπορεί να εκδηλωθεί στην εμπειρία μας, στον υλικό μας κόσμο, όταν νιώθουμε για οποιονδήποτε λόγο, αρνητικά συναισθήματα. Αντίθετα όσο υπάρχουν μέσα μας αυτά, μόνο αρνητικά γεγονότα μπορούμε να έλκουμε.

Βάση του νόμου της έλξης, ο οποίος δεν κάνει ποτέ και σε κανέναν, διακρίσεις, λειτουργεί με μαθηματική ακρίβεια για όλους, πάντα έλκουμε αυτό που νιώθουμε. Το σύμπαν είναι αισθαντικό. Αισθάνεται αυτό που νιώθουμε κάθε φορά και ανάλογα με αυτό, μας στέλνει γεγονότα, ανθρώπους και εμπειρίες. Έτσι λοιπόν, αν αισθανόμαστε συναισθηματικό πόνο, είναι αδύνατον να φέρουμε  στην εμπειρία μας και στην πραγματικότητά μας, θετικούς χαρούμενους ανθρώπους, γεγονότα και καταστάσεις.

Αντίθετα, όλα τα καλά και θετικά πράγματα, εκδηλώνονται στην εμπειρία μας όταν δονούμαστε στις συχνότητες της χαράς, της ευγνωμοσύνης και της αγάπης.

Βέβαια όταν μιλάω για αντιμετώπιση του συναισθηματικού πόνου, δεν εννοώ καθόλου αυτό που συνήθως κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι δεν εννοώ το να μάθουμε να διαχειριζόμαστε ή να κουκουλώνουμε, το αρνητικό μας συναίσθημα, ή τον συναισθηματικό μας πόνο. Επειδή αν το κάνουμε αυτό, πράγμα που ούτως ή άλλως, είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο, το πρόβλημα και η αιτία του θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να δουλεύουν ύπουλα μέσα μας, δημιουργώντας μία πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα για εμάς.  Αν διαχειρίζομαι το πρόβλημα, τότε σημαίνει ότι αυτό εξακολουθεί να υπάρχει.  Δεν μπορώ να διαχειριστώ, κάτι που δεν υπάρχει.

Άρα λοιπόν το ζητούμενο, είναι να ξεριζώσουμε την αιτία που δημιουργεί αυτό το πρόβλημα κι έτσι να απαλλαγούμε οριστικά από αυτό.  Ο θεραπευτικός κώδικας είναι ένα θαυμάσιο εργαλείο και για αυτές τις περιπτώσεις επειδή μας επιτρέπει να αφαιρέσουμε άμεσα και μόνιμα την όποια αιτία δημιούργησε αυτό το συναισθηματικό βάρος.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μου στο info@sofiakonstantinidou.gr